Kangaroot keeps growing & hires Joke Schevernels as Marketing Manager

Joke Schevernels

Antwerpen, 22 juni 2016 – Kangaroot, specialist in architectuur, implementatie en ondersteuning van Linux en open source-oplossingen, werft Joke Schevernels aan als marketingmanager. Dankzij de focus op innovatie zag het bedrijf de laatste jaren zowel de omzet als het aantal medewerkers en klanten fors toenemen. Met het oog op de toekomst en de uitbreiding naar Nederland, breidt Kangaroot de voorheen halftijdse marketingfunctie uit. Joke zal het bedrijf nog meer op de kaart te zetten als belangrijke en onmisbare speler op de open source-markt.

Joke Schevernels werkte voorheen in het marketingteam van Panda Security. Haar laatste rol bij dit bedrijf was die van marketingmanager voor de particuliere Benelux-markt. Als marketingmanager bij Kangaroot is ze verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie-activiteiten, eventmanagement, social media en channelmarketing.

Kangaroot is van bij de oprichting, zestien jaar geleden, dé specialist in België wanneer het over open source-oplossingen gaat. In het boekjaar 2013-2014 bedroeg de omzet 3,4 miljoen euro. Het jaar daarop rapporteerde Kangaroot een stijging van ongeveer dertig procent en bedroeg de omzet 4,4 miljoen euro. Voor het net afgesloten boekjaar 2015-2016 wordt dezelfde omzet verwacht. Met deze positieve cijfers is het bedrijf klaar om nu ook dieper de Nederlandse markt te verkennen en zich nog meer te positioneren als specialist in open source-consultancy in de gehele Benelux.

Joke Schevernels: “Kangaroot staat als merk al zeer sterk in de markt. Het is dus eerder een kwestie van de puntjes op de i zetten. Goede communicatie met onze partners is daarbij essentieel, en ook interne communicatie draag ik hoog in het vaandel. Met mijn ervaring op de Benelux-markt hoop ik Kangaroot binnenkort nog meer op de Nederlandse markt te positioneren. Wetende dat er een zeer goed team van kennis en kunde in Berchem zit, gooi ik me vol met energie en plezier in deze nieuwe uitdaging.”

Peter Dens, Managing Director Kangaroot: “We zijn heel blij om Joke in ons team te verwelkomen. Haar kennis en ervaring, zowel op communicatievlak als binnen de IT-sector, zijn precies wat we nodig hebben om onze groei te ondersteunen. Niet alleen de omzet gaat in stijgende lijn, het bedrijf groeit ook in aantal klanten en werknemers. Ondertussen stellen we 22 medewerkers te werk en met onder andere Kuwait Petroleum N.V. en Infrabel hebben we ons klantenportfolio met een aantal sterke namen uitgebreid.”

Please rate this article: 
Date posted: 
22.06.2016