Nu kunnen we onze klanten 24/7 support garanderen

Encima - Kangaroot

Now we can guarantee 24/7 support to our customers!

Encima ontwikkelt kwaliteitsvolle en betaalbare web- en mobiele applicaties op maat. Deze West-Vlaamse KMO, opgericht in 2002, is actief in verscheidene sectoren voor zowel grote als kleine organisaties. Ze beheert een aantal complexe applicaties zoals boekings- en veilingssites, waaronder bijv. die van Bongo, die bedrijfskritisch zijn en waarop ze 24/7 support bieden.

Dit allemaal zelf organiseren, is niet evident. Dirk Versavel, zaakvoerder bij Encima, stelde vast dat ze daarin te weinig expertise hadden en besloot om met een gespecialiseerde partner in zee te gaan. Bij zijn zoektocht kwam hij bij Kangaroot terecht.
Na een eerste gesprek bleek al gauw dat beiden heel erg complementair zijn en dat Kangaroot de nodige expertise kon bieden om Encima’s hosting infrastructuur op een 24/7 niveau te kunnen garanderen naar hun klanten toe.

Kangaroot aan de slag

Na een eerste analyse van de bestaande infrastructuur, kon Kangaroot een aantal tips & adviezen geven om deze te optimaliseren. “Ze hebben dat allemaal netjes gedocumenteerd en na dat eerste contact hebben we nu maandelijks een engineer van Kangaroot die on site komt.” getuigt Dirk Versavel.

“Nils, de Kangaroot engineer, bezoekt elke 4 weken onze werkvloer. We verzamelen tijdens een maand al dan niet dringende opdrachten voor hem. Dat kan bijvoorbeeld een onderhoud zijn, het instellen van back-up, ... .” vertelt Koen Gogne, Project Manager bij Encima. “Stel dat we dringende opdrachten hebben, dan kunnen we nog altijd contact opnemen met de support van Kangaroot en dan hebben we iemand aan de lijn die ons snel feedback bezorgt.”

Open source

Sinds zijn studententijd was Dirk al bezig met Linux. Vandaag de dag host Encima al haar webapplicaties op Ubuntu Linux gebaseerde virtuele machines. “Open Source, natuurlijk één voordeel is dat er geen licentiekosten aan verbonden zijn. Maar voor ons is het allergrootste voordeel de betrouwbaarheid van de tools en de community die bestaat inclusief de vrije beschikbaarheid van informatie.” bevestigt Dirk Versavel.

Hosting op hoger niveau

De basisconfiguratie van de hostinginfrastructuur e.d. beheert Encima perfect zelf. “We kunnen zelf een nieuwe site lanceren, een SSL certicificaat installeren, ... ”, licht Dirk Versavel toe. “Om die kennis op peil te brengen en ook te behouden wordt er door Kangaroot een opleiding georganiseerd om dergelijke basisservices in huis te kunnen uitvoeren. We rekenen vooral op de expertise van Kangaroot om de meer complexe zaken voor ons te realiseren, zoals bijvoorbeeld de volledige overname van de hosting van de Bongo en de Smartbox applicaties.”

“We werken nu al een hele tijd samen met Kangaroot”, sluit Dirk Versavel af. “Onze hosting infrastructuur is duidelijk op een hoger niveau gekomen wat ons heel wat vertrouwen geeft naar de toekomst toe.”

Author: 
Peter (managing director)
Please rate this article: 
Date posted: 
25.04.2017