Kangaroot Reference Case : TVH

TVH - Kangaroot

Kangaroot has the expertise in the whole team, not one person alone. They support us day & night!

TVH, Group Thermote & Vanhalst, is dé one-stop-shop voor industriële voertuigen en bestaat uit 2 business units: TVH Parts & TVH Equipment. Wereldwijd werken er een 5500-tal mensen, van Auckland tot Vancouver. De IT-afdeling telt ongeveer 150 medewerkers.

Vanuit die wereldwijde activiteit is het natuurlijk zeer belangrijk dat men ook ’s nachts, of toch in de Belgische nacht, geholpen wordt. Om dat te bereiken, was het belangrijk om TVH te versterken met een partner die dat kon aanbieden, bevestigt Frederik Clement,
Group ICT Infrastructure Manager. Er was nood aan 24/7 support i.f.v. de bedrijfskritische systemen. “Dit was absoluut noodzakelijk indien er problemen optreden die we zelf niet kunnen oplossen of bijvoorbeeld bij afwezigheid van één van de collega’s.” vult Frederik aan.

Waarom Kangaroot?

In zijn zoektocht heeft Frederik verschillende partijen ontmoet die kennis hadden van Linux. “We zijn op een event de mensen van Kangaroot tegengekomen en daar hebben we gemerkt dat de expertise wel écht aanwezig was. Niet in één persoon maar in teams, in het
volledige bedrijf en voor ons was dat wel een perfecte match.”
getuigt Frederik Clement. “Wat zeer belangrijk is voor ons bij die partnerkeuze, is flexibiliteit. We hebben hier niet constant 10 Linux administrators in-house. Maar anderzijds willen we wel, indien nodig, extra capaciteit kunnen inzetten via onze partner.”

Allereerst werd er van start gegaan met een standaardisatie- en virtualisatie-oefening. “Concrete voorbeelden van onze samenwerking met Kangaroot, zijn o.a. ons monitoring systeem en momenteel voeren we met Ansible een upgrade uit. Dit zijn beiden typische projecten waar eigenlijk vrij veel tijd in kruipt die we niet altijd zelf kunnen besteden. Daar vinden wij dan ook de perfecte samenwerking met Kangaroot.” vult Frederik aan.

Open source bij TVH

Tom Desmet, ICT Solution Architect, licht toe: “Kangaroot helpt ons bij onze operationele processen, maar ook bij het realiseren van projecten met open source technologieën. Open source systemen worden meestal gedragen door een sterke community, er gebeurt heel veel innovatie binnen die communities, je hebt heel veel flexibiliteit én open source systemen zijn iets veiliger omdat er volledig inzicht is in de code.”

24/7 support

Initieel startte TVH met een ‘office hours’ support contract, maar intussen zijn ze uitgebreid naar een 24/7 versie. “Doordat die kennis bij Kangaroot aanwezig is én aanwezig blijft, kunnen zij ons te allen tijde helpen, dag & nacht.” bevestigt Frederik. “Binnenkort gaan de Amerikanen ook op ons ERP-systeem live. Dus de support buiten de uren wordt bijna belangrijker dan de support binnen de uren.”

“Door de groei van TVH o.a. door overnames, zijn er heel dikwijls integratieprojecten die intern prioriteit krijgen. Om dan de IT-projecten op een behoorlijke termijn te kunnen afwerken, hebben we zeker externe partijen nodig om ons te assisteren. En daar speelt Kangaroot de perfecte rol!” concludeert Frederik Clement.

Technologie

Ansible
PostgreSQL
Zabbix

Author: 
Erica (communication)
Please rate this article: 
Date posted: 
14.07.2017