Kangaroot closes strategic DevOps collaboration with GitHub

GitHub logo

Antwerpen, 10 mei 2016 - Kangaroot, specialist in architectuur, implementatie en ondersteuning van Linux en open source-oplossingen, gaat een strategisch Benelux-partnership aan met GitHub, het platform dat miljoenen ontwikkelaars en organisaties over de hele wereld gebruiken om projecten te ontdekken, delen en eraan bij te dragen. GitHub presenteert deze week hun allereerste Europese event in Amsterdam.

Kangaroot is al meer dan vijftien jaar een gevestigde waarde in de wereld van open source. Niet verwonderlijk dus dat het bedrijf door het werken aan een gemeenschappelijk project in contact kwam met het populaire open source DevOps-platform GitHub. Deze samenwerking houdt in dat Kangaroot GitHub-oplossingen opneemt in zijn productportfolio.

“We krijgen vanuit de markt steeds vaker de vraag naar een algemene software-ontwikkelingsworkflow waarmee in een productieomgeving nieuwe broncode te schrijven en implementeren is”, zegt Peter Dens, oprichter en zaakvoerder van Kangaroot. “Het GitHub-platform is onmisbaar en de basis van dit alles. Niet alleen omdat de tool alle broncode overzichtelijk verzamelt, maar ook omdat het hele proces van software schrijven en bugs oplossen wordt gedocumenteerd. We vullen elkaar perfect aan, GitHub reikt de tools aan die wij complementeren met onze expertise en kennis in het realiseren van zo’n project. Een partnership was meer dan een logische stap.”

“In een enterprise-omgeving is het hebben van de juiste software nu belangrijker dan ooit”, zegt Jesper Hyrm, vicepresident EMEA van GitHub. “GitHub Enterprise stelt klanten in staat effectiever samen te werken aan belangrijke projecten en tegelijkertijd de productie, het onderhoud en de kwaliteit van hun code te beheren. Met de DevOps-advies- en -activeringsmogelijkheden van Kangaroot halen klanten dankzij deze samenwerking het optimale uit hun GitHub Enterprise-implementatie.”

De samenwerking stelt klanten van GitHub en Kangaroot in staat continue levering uit te breiden met end-to-end automatisering en meer flexibiliteit en controle te verkrijgen. Met de expertise die beide organisaties bieden, hebben klanten de nodige tools ter beschikking.

GitHub Satellite Event

De aankondiging van deze samenwerking valt samen met de eerste Europese conferentie in de GitHub Universe-eventserie. GitHub Satellite vindt plaats op 11 mei 2016 in Amsterdam en presenteert het beste van het beste in softwareontwikkeling. Op de agenda staat visionaire content, ontwikkeld ter lering, en best practices, waaronder een panel van open source-beheerders en een panel van klanten, met organisaties als Facebook, Heroku en Spotify.

Author: 
Erica (communication)
Please rate this article: 
Date posted: 
10.05.2016